Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Rezultatul probei de selecție pentru ocuparea unor posturi de experți pentru regiunea BUCUREȘTI– ILFOV, în afara organigramei, în cadrul proiectului „CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” cod SMIS 2014+:118327

Centrul European de Limbi Moderne (CELM) al Consiliului Europei, va organiza miercuri, 12 decembrie 2018, în intervalul 9.00 - 10.30, o transmisiune în direct, în limbile engleză și franceză, cu tema Încurajarea inovării în educația lingvistică (Inspiring innovation in language education / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues), ca urmare a adresei Direcției Generale Relații Internaționale și Afaceri Europene nr.1607/SA/03.12.2018.
Scopul evenimentului este de a promova următorul program de activități al Centrului, pentru perioada 2020-2023, Încurajarea inovării în educația lingvistică: contexte în schimbare, competențe în evoluție (Inspiring innovation in language education: changing contexts, evolving competences / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues : contextes changeants, compétences en évolution).
Evenimentul va facilita informarea asupra activității Centrului, a tematicilor Apelului de propuneri de proiecte, care va fi lansat în luna ianuarie 2019.
La transmisiunea în direct vor participa membri ai Professional Network Forum, coordonatori de proiecte, consultanți CELM. Fiecare dintre acești invitați va oferi propria perspectivă asupra provocărilor actuale din domeniul învățării limbilor și a modului în care Centrul poate contribui prin intermediul viitorului său program de activități.
Participanții se vor putea angaja în conversații online (chat) pentru a adresa întrebări.
Link-ul către transmisiunea în direct este: www.ecml.at/livestream 

Anunț program instruire "Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal"

Documentele (contract + formular de înscriere) se descarcă de pe link-ul următor: https://infomedpro.ro/acte-curs-ccd/ , iar dupa completarea documentelor se încarcă tot pe link-ul menționat 

Detalii în fișa de prezentare

invităm să participați la Conferința Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie, vineri, 14 decembrie 2018, ora 13.00, la Universitatea Politehnică din București, un eveniment finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Evenimentul este dedicat profesorilor care predau istorie (nivel primar/gimnazial/liceal) din municipiul București și județul Ilfov. Pentru înscrieri, completați formularul online: https://goo.gl/forms/UJmi747mfRkze7C22
Important! Înscrierile se fac doar online.

Universitatea POLITEHNICA din București are onoarea de a vă invita, în data de 8 decembrie 2018, la Conferința 200 ani de inginerie – trecut, prezent și viitor!

În cadrul acestei conferințe vom discuta cu specialiști în domeniu despre progresul tehnologic, statutul inginerului pe piața muncii și despre dezvoltarea învățământului ingineresc din România.

Vă rugăm să extindeți invitația și către elevi din clase cu profil real și cadre didactice - profesori de matematică, fizică, chimie, informatică și să le transmiteți următoarele formulare de înscriere la eveniment:

1. Pentru cadre didactice:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchsFr_4LxZRdjUEgitZiUj9SOJNvtE08LuVuYVNWd9Lq0N6Q/viewform?vc=0&c=0&w=1

2. Pentru elevi:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepfY8Erm5swwga3AgxWGZHZhcY6z0I07VkQqxfXM-K6zMd_w/viewform?vc=0&c=0&w=1

Vă transmitem și invitația oficială la Conferința 200 ani de inginerie - trecut, prezent și viitor, unde veți regăsi detalii privind desfășurarea evenimentului.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon +40 721 267 563.

Vă așteptăm!

Invitație spectacolul aniversar joi, 6 Decembrie 2018, orele 17.00, la Palatul Național al Copiilor.

Rezultatul probei de verificare a eligibilității administrative a concursului de selecție pentru ocuparea unor posturi de experți pentru regiunea BUCUREȘTI– ILFOV, în afara organigramei, în cadrul proiectului „CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” cod SMIS 2014+:118327

Vă anunțăm prin prezenta că, în perioada 8-9 decembrie, interval orar 9-16, se va desfășura programul de formare continuă avizat MEN Strategii de valorificare a patrimoniului cultural național pentru dezvoltarea spiritului civic, grup țintă profesori diriginți de gimnaziu și liceu. Sunt disponibile 30 de locuri fără taxă. Locurile vor fi ocupate în ordinea înscrierii.
Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul https://goo.gl/forms/vN7GmoMhH9ZdmBeE3
Termen pentru înscriere: vineri, 16 noiembrie 2018.

Vă invităm să participați la activitățile organizate de Casa Corpului Didactic a Municipiului București, prilejuite de Ziua Porților Deschise, care se desfășoară marți, 20 Noiembrie 2018, la sediul din Splaiul Independenței nr. 315 A, sector 6, București.
Evenimentul cuprinde aniversarea a 115 ani de activitate a instituției noastre și constituie o oportunitate de consolidare a colaborării cu unitățile de învățământ preuniversitar ale Bucureștiului, printr-o mai bună cunoaștere reciprocă.
Vă rugăm să completați formularul de înscriere https://goo.gl/forms/UPOfmicRRNKDF3NG3 .

Joi, 1 noiembrie 2018, a avut loc al doilea atelier European Language Resource Coordination, ELRC, din Romania, la care Casa Corpului Didactic București a fost reprezentată de doamna profesor metodist Roxana Diaconu. Atelierul a avut ca scop prezentarea Platformei eTranslation a MIE @ lucru de către domnul Dan Tufiș, Institutul de Cercetare pentru Inteligență Artificială ”Mihai Drăgănescu”, Academia Română și domnul Alexandru Ceaușu, D.G. CNECT, Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology.
The European Language Resource Coordination (ELRC), prezentată de domnul Stelios Piperidis, Institute for Language and Speech processing/Atena R.C. E.L.R.C., a fost lansat de către Comisia Europeană pentru depășirea barierei lingvistice cu care se confruntă în prezent serviciile publice, ministerele și cetățenii. Scopul este acela de a oferi posibilitatea cetățenilor europeni pentru accesarea infrastructurii serviciilor digitale în propria limbă. Prezentările din cadrul atelierului pot fi urmărite la adresa http://www.lr-coordination.eu/ro/l2Romania_agenda .
Profesorii de limbi străine sunt invitați să sprijine E.L.R.C. cu traduceri sau liste de termeni. Pentru informații suplimentare, contactați profesor metodist, Roxana Diaconu, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .