Joi, 1 noiembrie 2018, a avut loc al doilea atelier European Language Resource Coordination, ELRC, din Romania, la care Casa Corpului Didactic București a fost reprezentată de doamna profesor metodist Roxana Diaconu. Atelierul a avut ca scop prezentarea Platformei eTranslation a MIE @ lucru de către domnul Dan Tufiș, Institutul de Cercetare pentru Inteligență Artificială ”Mihai Drăgănescu”, Academia Română și domnul Alexandru Ceaușu, D.G. CNECT, Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology.
The European Language Resource Coordination (ELRC), prezentată de domnul Stelios Piperidis, Institute for Language and Speech processing/Atena R.C. E.L.R.C., a fost lansat de către Comisia Europeană pentru depășirea barierei lingvistice cu care se confruntă în prezent serviciile publice, ministerele și cetățenii. Scopul este acela de a oferi posibilitatea cetățenilor europeni pentru accesarea infrastructurii serviciilor digitale în propria limbă. Prezentările din cadrul atelierului pot fi urmărite la adresa http://www.lr-coordination.eu/ro/l2Romania_agenda .
Profesorii de limbi străine sunt invitați să sprijine E.L.R.C. cu traduceri sau liste de termeni. Pentru informații suplimentare, contactați profesor metodist, Roxana Diaconu, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .