Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Programe de formare continuă

Școala online

Credite transferabile

Atestate

Studii și analize

Înscriere online

 

Școala de vară

 
Maraton 50 ateliere online
 

Pornind de la realitatea că situația actuală ne-a afectat rutina profesională, că ne confruntăm cu provocări mai ușoare sau mai grele în activitatea didactică, lansăm un maraton de 50 de ateliere on-line cu teme diverse.


Vă invităm să ne punem întrebări, să căutăm răspunsuri, să împărtășim idei. Ne dorim să rămânem conectați prin crearea unei comunități de învățare a profesorilor, un spațiu în care să ne exprimăm reușitele dar și neîmplinirile, în care să găsim împreună resurse pentru calitate, reziliență, echilibru, compasiune și ajutor.


Am pregătit un program generic săptămânal, fiecare zi din săptămână va avea propria temă.

Informatii suplimentare: CCDB_Maraton_50_Ateliere_Online

Pentru inscrieri, accesati:  Calendar Ateliere Online CCD București 

 
 
Casa Corpului Didactic București va pune la dispoziție un set de ghiduri în utilizarea platformelor si a instrumentelor digitale utile in predarea cursurilor online, lista de resurse digitale se va actualiza pe parcurs. 
 

1. Ghid Google Classroom

2. Ghid Microsoft Teams

3. Ghid în utilizarea platformei EDMODO

4. Ghid în utilizarea platformei de comunicare ZOOM

5. Ghid în utilizarea instrumentelor digitale

6. Ghiduri și resurse pentru învățământ la distanță

 

Stimați profesori,
În această perioadă, la recomandarea MEC, profesorii încearcă să găsească soluții pentru învățarea la distanță. În acest sens, ne propunem, la nivelul CCD București, să centralizăm exemple de platforme și instrumente digitale utilizate în școala românească si să le punem la dispoziția tuturor celor interesați.
Vă rugăm să completați formularul, durează maximum 5 minute.

Formular Platforme si instrumente digitale      Centralizare Vizualizati